BU BAŞARI İLK DEĞİL

BU BAŞARI İLK DEĞİL

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası saygın finans kuruluşu World Finance tarafından "En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu" ödülüne üçüncü kez layık görüldü.

İklim krizinin tüm dünyada etkilerini gösterdiği bir dönemde, THY'nin karbon dengeleme platformu "CO2mission", "Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı" (SAF) kullanımı, uçak içi sürdürülebilir ürünler ve atık yönetimi uygulamaları ile sektörde öne çıktığı vurgulandı. Bu uygulamalar sayesinde, yolculara sürdürülebilir bir seyahat deneyimi sunulduğu ifade edildi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, ödülle ilgili yaptığı açıklamada, ödülün, şirketin sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi konusundaki bağlılığının bir kanıtı olduğunu belirtti. Bolat, "Türk Hava Yolları olarak, dijitalleşme ve çevresel sürdürülebilirlik konularında dünya çapında lider bir havayolu olmayı hedefliyoruz. 2050 yılına kadar karbon nötr bir havayolu olma taahhüdümüz çerçevesinde, 2022 yılında başlattığımız SAF kullanımını, 2023 yılında daha da genişlettik" dedi.

THY, 2008 yılından bu yana 100'den fazla sürdürülebilirlik projesi yürüterek, yakıt tasarrufu ve sera gazı salımının azaltılması konularında önemli başarılara imza attı. World Finance Sürdürülebilirlik Ödülleri, çevresel, ekonomik ve sosyal alandaki en iyi uygulamalara sahip kuruluşlara veriliyor ve bu ödüller, global finans ve iş dünyası tarafından önemli bir referans noktası olarak kabul ediliyor.