Tarih: 26.02.2024 14:28

Genç, Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Facebook Twitter Linked-in

Genç: “Organize Sanayi Bölgeleri Trabzon’un gücüdür” 
Büyükşehir Başkan Adayı Genç, “Şehrimizde istihdamın her türlüsünü önemsiyoruz. Yeter ki, bir üretim olsun ya da bir katma değer üretilsin. İster 5 kişiye ekmek kazandırsın, ister 100 kişiye, isterse 1000 kişiye ekmek kazandırsın. Her bir işletmemiz bizim için değerlidir. Her bir işletmemize katkı sağlamak, işlerini kolaylaştırmak bizim için görevdir.” dedi. 
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Başkan Genç’e Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz da eşlik etti. 
Şinik Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İsmail Tatlıcı ve işadamları tarafından karşılanan Başkan Genç, bölgede yer alan fabrikaları gezerek imalat süreçleriyle ilgili bilgi aldı. 
“YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN YATIRIMCILARLA GÖRÜŞTÜM”
Plastik, metal, gıda ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret eden Başkan Genç, “Şehrimizde istihdama çok önem veriyoruz. Yerel yönetimleri en çok zorlayan konuların başlarında istihdam talepleri geliyor. Belediyelerin istihdam konusunda imkânları sınırlı. O nedenle şehrimizde istihdam artırıcı planlamalar yapmalıyız. Yerel yöneticiler olarak evvela rutin belediyecilik hizmetlerinden sorumluyuz ama şehrimizin de istihdamını düşünmek zorundayız. Bu minvalde yatırımcıları bölgemize çekmek için geçen dönemde hem yurt içinden hem de yurtdışından işadamlarıyla görüşmelerimiz oldu. Diğer yandan istihdam artırıcı her türlü projeye de destek oluyoruz.” diye konuştu. 
“İSTİHDAMIN HER TÜRLÜSÜNÜ ÖNEMSİYORUZ”
Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin Trabzon’un kalkınmasında çok büyük öneminin olduğunu ifade eden Başkan Adayı Genç, “Yeni kurulan bir sanayi bölgesi olmasına rağmen kısa zamanda burada 33 fabrikanın üretime geçmiş olması şehrimiz için oldukça sevindirici bir durum. Şehrimizde istihdamın her türlüsünü önemsiyoruz. Yatırımcı beğenmemek ya da seçmek gibi bir lüksümüz yok… Böyle bir şey de akla ziyandır. Yeter ki, bir üretim olsun ya da katma değer üretilsin. İster 5 kişiye ekmek kazandırsın, ister 100 kişiye, isterse 1000 kişiye ekmek kazandırsın. Her bir işletmemiz bizim için değerlidir. Her bir işletmemize katkı sağlamak, işlerini kolaylaştırmak bizim için görevdir.” şeklinde konuştu.  
“YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURMALIYIZ”
Trabzon’un artan nüfusuna yeni istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, “Şehrimiz için sanayinin önemini biliyoruz. Maalesef şehrimizde geçim kaynakları son derece sınırlı. Coğrafi şartlar nedeniyle tarım ve hayvancılık faaliyetleri de istenilen ölçüde değil. Trabzon sanayi şehri değil. Şehrimizde ağır sanayi tesisleri yok. Tarım, silah, mobilya, tekstil ve gıdaya dayalı orta ölçekli fabrikalarımız var. Ama nüfusumuz her geçen yıl artıyor. Bu nüfusa iş bulmak zorundayız. Bize en çok talep edilen konuların başında istihdam geliyor. En çok zorlandığımız konu da bu… Bunun da çözümü şehrimizde fabrikalarımızın ve imalathanelerin sayısının artmasından geçiyor. Yerel yönetici olarak işadamlarımızın, işverenlerimizin önünü açmanın, bürokratik kolaylık sağlamanın şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda da gerek bakanlarımız, gerekse milletvekillerimizle ve bürokratlarımızla birlikte koordinasyon içinde hareket ederek işadamlarının sorunlarının çözülmesi, karşılaştıkları engellerin aşılması için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz.” diye konuştu. 
“İŞADAMLARIMIZIN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ”
Trabzon’da yatırım yapan işadamlarının ve işverenlerin değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç, “Bu şehir hepimizin şehri. Bu şehir için katma değer üreten herkes başımızın tacıdır. Ne mutlu bize ki, bütün olumsuz koşullara rağmen işadamlarımızın her türlü riski alarak şehrimize yatırım yapıyor, istihdam alanı oluşturuyor. Bunun değerini iyi bilmeliyiz. Yoksa yatırım için daha cazip, teşviklerin olduğu bölgeler var, coğrafi olarak pazarlara daha yakın bölgeler var. Ama işadamlarımız bütün bunlara rağmen her türlü riski olarak bölgemize yatırım yapıyor. Bölge insanına, hemşehrisine, doğup büyüdüğü bu topraklara güveniyor. Bundan büyük bir gurur ve sevinç duyuyoruz. Biz de bu güveni ve itimatı boşa çıkarmamalıyız. Yerel yöneticiler olarak bize düşen görev de onların önünü açmak, gerekli kolaylıkları sağlamaktır.” şeklinde konuştu. 
“170 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR”
Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin Trabzon’un ikinci büyük sanayi bölgesi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Burada 4-5 yıl önce kurulan fabrikaların ihracat yapabilir durama gelmesi gerçekten çok sevindirici. Bizler işadamlarımıza güvenmeliyiz. Onlara güvenmemiz gerektiğini burada bir kez daha müşahede ediyoruz. Müdürümüzün aktardığı bilgilere göre Almanya ve Fas’ın içinde yer aldığı toplamda 170 ülkeye ihracat yapılıyor. Bu çok önemli bir durum. Eğer biz Trabzon’dan Avrupa’ya ve dünyanın diğer ülkelerine ihracat yapacak konuma geldiysek bunun önemini ve değerini bilmeliyiz ve bunu daha da artırmanın yollarını aramalıyız. Ne kadar üretim yaparsak, o kadar güçlü oluruz. Burada sanayinin çarklarının işlediğini görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duydum.” ifadelerini kullandı.
“ÜLKEMİZ ULUSLARARASI TİCARETTE SÖZ SAHİBİ OLMALI” 
Buradaki fabrikaları ziyaretinden son derece mutlu olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Gördüğüm manzaradan ne kadar mutlu olduğumu ve heyecanlandığımı ifade etmeye kelimeler kifayetiz kalıyor. İşçilerimizle konuştuk, yaptıkları işlerle ilgili sohbet ettik. Hepsi burada çalışmaktan memnun, ekmeğini kazanmaktan son derece memnun. Burası şehrimiz için çok büyük değerdir. Burada yatırım yapan, üretimini buraya taşıyan işadamlarımızla ne kadar iftihar etsek o kadar azdır. Sanayi bölgelerimiz Trabzon’un gücüdür. Ülkemizin uluslararası ticarette söz sahibi olması için buranın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmekten büyük bir mutluluk ve heyecan duydum.” değerlendirmelerinde bulundu. 
“HER GEÇEN YIL BÜYÜYORUZ”
Sanayi Bölgesi’nde şu anda 33 fabrikanın faaliyet gösterdiğini ifade eden Tatlıcı şöyle konuştu: “Burada ilk fabrika 2016 yılında kuruldu. Şu anda 33 fabrika faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlanıyor. Her geçen yıl daha da büyüyor. Yıl sonu itibarıyla buradaki istihdam sayısının 2000’in üzerine çıkacağını öngörüyoruz. İlk etap kapsamındaki 250 dönümlük alanımız doldu. Şu anda 2. etap çalışmaları doğrultusunda 250 dönüm büyüklüğünde 25 adet yeni parsel oluşacak. İkinci etabımızın hizmete girmesiyle birlikte yeni yatırımcıları buraya yönlendireceğiz. Yatırımcıları buraya çekmek için görüşlerimiz devam ediyor. Altyapı sorunlarımızı da hallediyoruz. Sanayi bölgemizin yolu da karayolları ağına alındı. Bundan dolayı da memnunuz.”

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —