KAYNAYAN KAZAN

Trabzon'un perde arkasını sizler için derledik.

KAYNAYAN KAZAN

VAKFIKEBİR 

Başkandan anlamlı cevap!

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta seçim ziyareti sırasında kendisine yöneltilen bir soruya anlamlı bir cevap verdi. Başkan Balta, “Bizim hiçbir şey yapmadığımızı iddia eden aday arkadaşımız, yaptığımız 639 kilometre beton ve asfalt yollardan giderek seçim çalışması yapıyor, oy istiyor. Bizim eserimiz olan otelde tanıtım toplantısı yapıyor. Bunları da mı göremiyor” dedi.   

                                                                 

Vakfıkebir’de meclis üyeleri nasıl dağılır?

Vakfıkebir’de 2019 yılında gerçekleşen seçimlere Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak girilmiş; Cumhur İttifakı kontenjanlarla birlikte 12, Millet İttifakı ise 3 belediye meclisi üyesi çıkarmıştı. Bu ay sonu yapılacak olan yerel seçimlerde ise, Cumhur İttifakı yine ittifak olarak seçimlere girerken Millet İttifakı’ndan İYİ Parti ve CHP ayrı ayrı belediye meclisi için liste çıkardılar. Yeniden Refah Partisi de başkan adayı ile birlikte listesini açıkladı. Bir önceki dönemden fark olarak bağımsız belediye meclisi üyesi adayları da var. Onlar da iddialarını ortaya koymuş durumda. Meclisin oluşma aritmetiğinde fazla oy alan partinin büyük avantajı oluyor ve kontenjanları da alıyor. Bu bakımdan beklentilerin aksine bir meclis şeması oluşursa şaşırmamak gerektiğini düşünüyoruz.

                                               

Sahte hesaplar cirit atıyor

            Vakfıkebir’de şüphesiz herkesin beklentisi birbirine saygılı ve düzeyli bir ortamda seçim yarışının geçmesi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’da bu yönde büyük bir gayret gösteriyor ve her ayrıntıya dikkat ediyor. Ortamın gerilmemesi ve Vakfıkebir’e hakim olan huzur ikliminin zarar görmemesi için ekibi ile birlikte çok seviyeli bir seçim dönemi geçiriyor. Zira bağımsız aday Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu ve Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Erdal Sayın’da bu huzurlu ortama büyük katkılar yaparak projelerini halkla paylaşıyor, bu süreci devam ettiriyorlar. Onlar da seviyenin aşağı çekilmesine müsaade etmiyorlar. Hal böyleyken ilçede sahte sosyal medya hesapları cirit atıyor, yalan yanlış bilgilerle, iftiralarla saldırıyorlar. Bu hesapların arkasında kimlerin olduğu ve kimler tarafından yönetilerek neyin amaçlandığını herkes biliyor. Saklanarak, gerçek kimliğini açıklama cesareti olmayan bu iftiracılara karşı kamuoyunda yoğun bir tepki oluşmaya başladığını gözlemliyoruz. Hatta bunu yapanlar destekledikleri bağımsız adaya yaranalım derken büyük zarar veriyorlar. Dediğimiz gibi bu korkakların kim olduklarını ve kimi desteklediklerini herkes biliyor. Tabi bunun bir de yargı boyutu var ki, onu da merakla takip ediyoruz. 

 

Ak Parti Vakfıkebir Gençlik Kollarına alkış

AK Parti Vakfıkebir Gençlik Kolları Başkanı Taner Çakmak ve arkadaşları çalışıyor, çabalıyor, büyük gayret gösteriyorlar. Bu ekip, Vakfıkebir Ekmek Temalı Millet Bahçesinde 2 bin kişinin katılımıyla ‘Hamsi Şöleni’ düzenledi. Tabi bu muhteşem organizasyonu karalamaya, aşağı çekmeye çalışanlar olsa da büyük ses getirdi ve takdir toplantı. Her yaştan, her kesimden yüzlerce insan Millet Bahçesinde buluşarak güzel bir gün geçirdi. Çalışkan AK Gençleri alkışlıyor, bu güzel organizasyonları için tebrik ediyoruz. 

 

ÇARŞIBAŞI

Cumhur İttifakı kenetlendi

            Çarşıbaşı’ndan bölünmeye, parçalanmaya çalışılan Cumhur İttifakı, gösterilen aday Ahmet Keleş’in etrafında kenetlendi.  Hem AK Parti tarafı, hem MHP tarafı ilçede Cumhur İttifakı’nın yeniden zafer kazanması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Yapılan belediye meclis üyesi listesindeki yeniliklerle birlikte halkın takdirini kazanmayı başardı. Çarşıbaşı’nda Cumhur İttifakı’nın her geçen gün oylarını artırdığı ifade ediliyor. 

 

Kadıköy ve Yavuzköy faktörü

Çarşıbaşı’nda her dönem Kadıköy ve Yavuzköy mahalle sakinlerinin yapacağı tercihler seçimin kaderini belirlemiştir. Bu dönem Kadıköy Mahallesinde, CHP Çarşıbaşı Belediye Başkan adayı Haydar Çoban önemli bir oy alarak çıkmayı hedefliyor. Ancak burada Cumhur İttifakı’nın da önemli bir oy potansiyeli var. Yavuzköy’de ise Cumhur İttifakı’nın oylarının büyük çoğunluğunu alması bekleniyor. 

 

BEŞİKDÜZÜ 

Beşikdüzü’nde son durum 

Beşikdüzü’nde Cumhur İttifakı adayı Barış Öztürk, CHP adayı Cahit Erdem ve Beşikdüzü İttifakı olarak seçime giren Demokrat Parti Adayı Ramis Uzun arasında kıran kırana bir seçim yarışı bekleniyor. Ramis Başkanın adaylığı ile birlikte CHP’nin kazanma şansının düşük olduğunu iddia edenler oldukça fazla. Ramis Uzun iki eski belediye başkanı ile birlikte yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu ekibe ilgi var. Beşikdüzü’nde Cumhur İttifakı adayı Barış Öztürk ise ortaya koyduğu projeleri ve karakteri ile Beşikdüzü halkının gönlünü kazanmayı başardı, Cumhur’un gücü ile seçimlerde favori durumda. 

                                                                       

                                                                    

ŞALPAZARI

Refik Başkan yeni projelerle geliyor

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, yaptığı projeleri ve hizmetleri ile daha şimdiden adını ilçe tarihine altın harflerle yazdırdı. Kısıtlı imkanlara rağmen Şalpazarı’nda onlarca projeye imza atan Refik Kurukız yeni dönemde de ilçenin çehresini değiştirecek önemli projelerle geliyor. Cumhur İttifakı ile birlikte seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde devem ettiren Başkan Kurukız’a halkın ilgisi ve desteği dikkat çekiyor.

 

TONYA

Tonya’daki miting

Tonya’da Cumhur İttifakı tarafından yoğun katılımlı bir miting düzenlendi. Mitinge katılan AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ve önceki dönem Milletvekili Salih Cora önemli mesajlar vererek, hizmetlerin devamı için Başkan Osman Beşel’e destek istediler. Ayrıca bağımsız adaylara seçimden sonra da Cumhur İttifakı’nın kapılarının sonuna kadar kapalı olduğunu ifade ettiler. 

                                                         

 

 


Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16