KAYNAYAN KAZAN

Trabzon'un perde arkasını sizler için derledik.

KAYNAYAN KAZAN

VAKFIKEBİR

CUMHUR İTTAFAKI’NIN MİTİNGİ NE ZAMAN?

Vakfıkebir’de Cumhur İttifakı Mitingi önümüzdeki Cuma günü yapılacak. Saat 14.00 Şadırvan önünde yapılacak olan mitinge Milletvekilleri ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’inde katılması bekleniyor. 

                                                      ***

VAKFIKEBİR’DE SON DURUM

Yerel seçimlere artık sayılı günler kaldı. Vakfıkebir’de AK Parti, Yeniden Refah Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Zafer Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin gösterdiği adayların yanı sıra üç tane de bağımsız belediye başkan adayı var. Bağımsız anket kuruluşları on beş gün ara ile telefonla iki bin civarında kişiyi arayarak anket yapıyorlar. Anketleri takip etme imkanımız oldu. En dikkat çeken konu Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Balta’nın bir önceki ankete oranla oylarını daha da artırarak önemli bir farkla önde olduğu. İlk anketlerde oyu yüksek görünen bağımsız bir aday ise üçüncü sıraya gerilerdi. Bu yükselişte Muhammet Balta Başkanın Cumhur İttifakı Teşkilatları ile birlikte sahaya çıkıp seçim çalışmalarına başlamasının etkisi büyük. İnsanlar belirsizliğe değil bildikleri, Vakfıkebir’e büyük hizmetler kazandıran adaya yöneldiler. Eleştiri getirenler bile ‘Yaparsa yine Muhammet Balta yapar’ diyorlar ve bu söylemleri sıkça duymaya başladık. İnsanlar hayallerin değil, olacak olanın, yapacak olanın yanında duruyorlar. 

***

SEVİYEYİ KAYBETMEYELİM DİYORUZ AMA! 

Vakfıkebir’se seçim yaklaştıkça dedikodu üretenler, iftira atanlar, seçimi kaybedeceğini anlayarak mağdura yatmaya çalışanlar, tehditler savuranları görmeye devam ediyoruz. Öyle ki bunları sayıları hızla artmaya başladı. Çirkin ve aşağılık yollarla Cumhur İttifakı’na karşı seçim kazanmaya çalışanlar, sahte bir hesapla ilçeye ayar çekmeye gayret ettiler. Yalan ve iftira da olsa her yol mubahtır diyorlar. Belediyeyi bağımsız bir adayla ele geçirip kazandıkları milyonlara milyonlar katmak isteyenler deşifre oldular. Bu hesabın arkasında kimler var. Tek tek ortaya çıktı. Kim olduklarını hepiniz biliyorsunuz zaten. Çıkar, menfaat düzenlerini kurmak isteyenler deşifre olunca; çirkefleşmeye, hakaret etmeye ve tehditler savurmaya başladılar. Sağa sola küfürler yağdırıyor, biz gelince kafalar kopacak diyorlar. Daha seçimler yapılmadan kimlerden intikam alacaklarını, kimleri işsiz bırakacaklarını, hangi esnaflara kan kusturacaklarının bile listesini hazırlamış, kılıçlarını kuşanmışlar. İşin ilginç yanı sahte hesaplarla, iftira atan aşağılıklar, kendilerine tepki gösteren gerçek kişileri bile sahte hesap kullanmakla suçluyorlar. Baştan beri hep söylüyoruz. Ülkemizde demokrasi var, hukuk düzeni var, adalet var. Bu ilçe hepimizin. Seçim kazanalım diye bu kadar alçalmayın, seviyeyi kaybetmeyin. Sonuçta halkımız bir karar verecek, hepimiz bu karara saygı duyacağız. Sahte hesaplarla, iftara ile belden aşağı dedikodu üretme ile kimse kazanamadı, kazanamaz da. Boş tehditlerle bizi sindireceğini sananlar; Biz demokrasinin gücüne inandık. Ne kadar tehdit ederseniz edin. İnandığımız yolda yürümeye, perde arkasına saklanan sizin gibi iftiracıları deşifre etmeye devam edeceğiz. Böyle biline. Heee son bir söz onlar öne çıktı bizi fark etmediler diyerek saklandığını sanan iftiracılar sizleri de biliyoruz. Bizi izlemeye devam edin… 

 

BEŞİKDÜZÜ

SEÇİME GÜNLER KALA BEŞİKDÜZÜ ANALİZİ 

Beşikdüzü’nde Cumhur İttifakı MHP, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti seçimin iddialı partileri. Bunu partilerin yanı sıra Bağımsız Türkiye Partisi Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Sabri Terzi’nin önemli bir oy alacağını herkes kabul ediyor. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un Demokrat Parti’den aday olması ve iddialı bir konumda bulunması CHP’nin oylarını etkileyecektir. Ayrıca geçen seçimde ittifak yapan İYİ Parti ve CHP’nin bu dönem ayrı ayrı aday çıkarması, İYİ Parti’nin Fuat Gözaçan gibi değerli bir ismi aday göstermesi de CHP’nin aleyhine gibi gözüküyor. Bunun yanında Bağımsız Türkiye Partisi Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Sabri Terzi’nin de Cumhur İttifakı’nın seçmenlerinden oy alacağı konuşuluyor.  Tüm bu hesapların yanında MHP Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Barış Öztürk’ün Cumhur İttifakı teşkilatları ile birlikte yaptıkları seçim çalışmaları, yapacakları hizmetleri çok net olarak halka aktarmaları ve Cumhur’un gücü Barış Öztürk’ü seçimin favorisi yapıyor.

 

TONYA

TONYA’DAKİ SON ANKET

            Vakfıkebir ile ilgili bölümde anketlerden bahsetmiş ve yakından takip ettiğimizi ifade etmiştik. Elbette sadece Vakfıkebir’i değil tüm yöremizdeki ilçeleri yakından takip ediyoruz. Büyükliman Yöremizde Cumhur İttifakı’nın adayının geride olduğu tek ilçe Tonya. Burada Bağımsız Belediye Başkan Adayı Veysel Kurt önde çıkıyor. 

 

ŞALPAZARI

DOSYALARINI MI AÇAYIM?  

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Dereköy’de önemli açıklamalar yaptı. Rakip adaylara çok konuşulacak mesajlar verdi; “Ben inanmış insanım. Türk Milliyetçisiyim, Ülkücüyüm. Benim Cumhurbaşkanım, Benim Genel Başkanım, Liderim kimi aday göstermişse onun için çalışırım dedim her zaman. Zeki Başkanla, Mustafa Başkanla birlikte kol kola yola devam ediyoruz. Bizim kavga etmemizi, ayrılmamızı çok beklediler. Yalan yanlış bilgilerle konuşuyorlar. Onları Allah’a havale ediyorum. Onlara doğru bilgiler vereyim size onlarla hareket edin dedim. Bizim projelerimiz kes kopyala yapıştır projeleri değildir. Onlar gibi fotoğraf çekip getirmedik. Bunlar alışmışlar illa başkan olacaklar. 40 yıldır babası kooperatif başkanı şimdi de kendisi başkan olacak. Bir önceki dönemde partisini bıraktı bağımsız aday oldu, şimdi de Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu. Her mevsim başka çiçeğe konarsan sonun kışın soğuktan donmak olur. Bir diğeri koruma ile geziyor. Bana koruma vermek istediler. Beni Yaratan ancak korur dedim kabul etmedim. Bir diğeri benim yanımda çalıştı. Kendisine bir dönem belediye başkan yardımcılığı verdim. Bir dönem sen yaptın bir dönem Mustafa Özendi yapsın dedik. Mustafa Ülkücü değil dedi karşı çıktı. Hep sen mi yapacaksın? Ben Ankara’ya gittiğimde eşini alıp makam aracı ile köy köy gezip hava atmadın mı? Geldiğimde şoförüm bana rapor verdi kendisine söyledim, bir daha makam aracına binmeyeceksin dedim. Geyikli’de konuşuyor, beni para ile suçluyor. Refik Kurukız para ile suçlanır mı? Bu ilçeye arsamı bağışladım. Verdim yine vereceğim. Yalana gerek yok. Milleti germe lütfen. Gerginlikten beslenecekler. Seçimin gittiğini görüyor, anketler belli. Gerginliği ondan. Ben senin dosyalarını mı açayım? Geyikli’ye ne yaptın şimdiye kadar? Benim sana cevap vermeyeceğimi mi zannediyorsun. Senin dosyaların kabarık. Gelip benim karşıma dikilip bana soruşturma aç zaman kazandır demedin mi? Boynunu büküp de ağlamadın mı?  İki yıldır hastayım diye rapor alıyorsun. Eyvallah diyorum. Seçim dönemi köy köy geziyorsun. Milleti germe. Biz kavgayı vatan millet için yaparız. Koltuk için yapmayız. Millet bahçesi yaptık. Beyefendi beğenmiyor. Seni yargıya havale ettim. Orada hesabını vereceksin. Refik Kurukız’ı para ile suçlayacak olan anasının karnında doğmadı daha. Refik Kurukız para ile satın alınacak adam değildir. Benim çizgim yolum belli. Senin hatalarını anlatmıyorum. İşaret veriyorum. Beni mecbur bırakma. Dosyanı açarım” dedi. 

 

ÇARŞIBAŞI

ÇARŞIBAŞI EN ÇOK HANGİ PROJEYİ BEKLİYOR 

Çarşıbaşı MHP Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ahmet Keşleş projelerini açıkladı; Ahmet Keleş, “Çarşıbaşı’nın vizyonunu sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda yukarıya taşıyacak projeleri hayata geçireceğiz.  Ben değil biz anlayışıyla planlayıp uygulayacağımız bu projelerimizi ilçemizin hak ettiği değeri görmesi için durmadan yorulmadan ivedilikle çalışmalarımıza başlayacağız. Cumhur İttifakı’mızın gücüyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’den aldığımız güç ile gerçekleştireceğimiz projelerimiz” diyerek projelerini sıraladı. Ahmet Keleş’in en çok beklenen ve istenen vaadi doğalgaz şüphesiz. Çarşıbaşı halkı doğalgazın gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. 

 

 

 


Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16