KAYNAYAN KAZAN

Trabzon'un perde arkasını sizler için derledik.

KAYNAYAN KAZAN

ÇARŞIBAŞI
 

ÖNCE PAYLAŞTI SONRA KALDIRDI!
Geçtiğimiz Günlerde Günaydın Trabzon yayın ekibi Çarşıbaşı sokaklarını gezerek seçmenlere “Belediyede ki değişikliklerden memnun musunuz” sorusunu yöneltti. Mikrofonumuza konuşan Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Abdullah Kul, Belediye Başkanı Ahmet Keleş’i eleştirince olanlar oldu. Başkan Keleş önce sosyal medya hesabından Saadet Partili Abdullah Kul’a “senin seviyene inmeyeceğim” diyerek cevap verdi. Aradan saatler geçtikten sonra paylaşımını kaldıran Başkan Keleş halk nazarında ki aldığı ilk tepkisini de görmüş oldu.

 

KOCAMAN DEVAM EDECEK Mİ?
Son günlerde Çarşıbaşı’nda Ak Partili kesim ilçe başkanı Hakan Kocaman’ın göreve devam edip etmeyeceğini sorguluyor. Kaynayan Kazan ekibi olarak ilçenin nabzını ölçtük. Kocaman’ın karşısında ciddi bir muhalefet olsa da genel kanaat devam etmesi yönünde.

 

İBRAHİM KUL LOBİSİ
Şüphesiz ki Tiski Genel Müdürlüğüne atanan İbrahim Kul bu dönem Çarşıbaşı için büyük şans. Öyle ki eğer bu görevlendirmeyi Çarşıbaşılı yöneticiler kullanabilir ise Kul Çarşıbaşı’nda dinamo görevi görür. Bakalım bu süreç hizmete yönelik mi yoksa siyasi çekişmelere yönelik mi kullanılacak.

 

NUHOĞLU KAVGA ETTİ, KELEŞ PLAKET VERDİ!
Son dönemde Çarşıbaşı’nda en çok dikkat çeken olaylardan biride Belediye Başkanı Ahmet Keleş’in seçilir seçilmez giden Kaymakam İsmail Koçdoğan’a üstün hizmet Plaketi vermesi oldu. Bilindiği üzere Kaymakam Koçdoğan ve eski Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun kavgası Trabzon gündemine damga vurmuştu. Başkan Nuhoğlu bu süreçte yıpratılmış ve bu durum muhalefet tarafından oldukça konuşulur hale gelmişti. Mümin Nuhoğlu’dan sonra seçilen MHP’li yeni Başkan Ahmet Keleş ise kaymakam ile yaşananlara bir tarafa bırakıp kendisine Üstün Hizmet Plaketi verdi. Bu durum ise halk arasında demek ki “Mümin Başkan haksızmış” algısına neden oldu. Bakalım önümüzde ki günler neler gösterir.
 

VAKFIKEBİR
 

AFAT İHALELERİ PAYLAŞILAMIYOR
Vakfıkebir’de afat tarafından gelen ödenekler Müteahhitleri karşı karşıya getirdi. Belediye tarafından dağıtılan ihaleler daha şimdiden ilçede oldukça konuşulur duruma geldi. 2 firmanın konu hakkında fırtınalı bir süreçten geçtiği dile getiriliyor.
 

ÇAMLIK SAHİLİ KİM BOŞALTIYOR!
Geçtiğimiz hafta Polis ekipleri Çamlık Mahallesi sahilinde küçük bir ihbara giderek tutanak tuttu. Vakfıkebir’de malum firmanın kum denizi boşaltırken yakalandığı iddia edilse de bu durum Polis kayıtlarına böyle geçilmedi. Dere ağzı boşaltılıyor savunması yapılarak olayın üstü ört pas edildi.
 

ZAMDAN ÖNCE KUM SATIN ALINDI MI?
Geçtiğimiz ay Vakfıkebir Belediye Meclis toplantısında vatandaşa satılan Kum ve Çakıl ücretlerine zam yapılmıştı. Zammın ardından Başkan Fuat Koçal’a yakın bazı isimler “Zamdan önce Başkana yakın bir ismin fazla miktarda kum çektiğini” iddia ettiler. Bu iddia beklenenin karşılanmamasından ötürü mü? Yoksa tamamen gerçek mi? Şimdilik bilmiyoruz. Ancak Kaynayan Kazan Ekibi olarak olayı en derin noktasına kadar inceleyeceğiz.
 

BEŞİKDÜZÜ
 

SULAR DURULMUYOR
Beşikdüzü Cumhur ittifakında kaybedilen seçim sonrası bir türlü sular durulmuyor desek yalan olmaz. Ak Parti ve MHP cephesi karşılıklı olarak seçimin faturasını bir birine keserken kendi içlerinde de karışıklık yaşıyorlar. Öyle ki Ak Partili bir kesim Başkan İsa Kahraman’a kazan kaldırırken, bir kesim ise kayıtsız şartsız başkanın yanında yer alıyor. Aynı durum MHP’de Başkan Doğukan Zıp içinde geçerli diyebiliriz. Başkan Zıp’ın görevden alınacağına inanan bir kesim yönetime talip olurken diğer kesim ise başarılı olduğunu düşünüyor.

 

BEŞİKDÜZÜ’NDE BİROKUL KAPANIYOR
Beşikdüzü Özek Eksen İlk ve Ortaokulu bu yıl itibarı ile eğitim öğretim hayatına son veriyor. Okul yönetimi velilere yaptığı açıklamada okulun zarar ettiğini ve bu yüzden kapanmaya gittiklerini ifade etti. 
 

DOĞUKAN ZIP EN BAŞARILI BAŞKAN 
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Doğukan Zıp kendi mahallesinde en fazla oyu alan ilçe başkanı oldu. Öyle ki bu kıstasa diğer ilçeleri de dâhil edebiliriz. Kendi mahallesi başkan Zıp’a destek çıktı demek yerinde ve isabetli olur.
 

ALİ ZEYTİN FAVORİ
Yerel seçimlerde Ak Parti’nin Belediye Başkan Aday adayı Ali Zeytin ilçenin Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye bırakılması ile aday gösterilmemişti. Seçim sürecinde hiçbir kırgınlık ve dargınlık hissi vermeden tüm gücü ile çalışan Zeytin şuan Ak Parti’nin Beşikdüzü’ndeki abisi rolünü üstlenmiş durumda desek yalan olmaz. Kendisine gelen tüm talepleri teker teker inceleyen ve elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan Zeytin’e önümüzde ki kongrede yönetiminde ciddi bir görev verileceği dile getiriliyor.

TONYA 
 

TONYA İÇİN SÜKÛNET
Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Osman Beşel’e  makam odasında yapılan saldırı Trabzon gündeminde oldukça fazla yer almıştı. Her geçen saniye ilçede tansiyonun yükselmesi Tonyalı Avukat Cengizhan Cora’yı harekete geçirdi. Avukat Cora sosyal medya hesabı Facebokta yaptığı paylaşım ile ilçe sakinlerini sükûnete davet etti. İşte Avukat Cengizhan Cora’nın paylaşımı. “Birçok emsalimin aksine üniversiteyi bitirip Trabzon'a döndüğüm günden itibaren doğup büyüdüğüm Tonya ilçemize hizmet etmeye, sorunlarıyla ilgilenmeye, Tonyalı vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmeye, çözüm bulmaya, Tonya'nın kanayan yarası Tonya Süt Koop. için mücadele etmeye çalıştım ve çalışıyorum. Beni tanıyanlar bilir ki bunların hiçbirini bilinsin diye, nam olsun diye, şahsi menfaatlerim için yapmadım ve kameraların önünde durmadım. Bu sebeple çok görmezseniz benimde iki satır söz hakkım var...
Tonya Belediye Başkanı Osman BEŞEL beye yapılan fiziki ve sözlü saldırının kabul edilebilecek bir yanı yoktur.  Sorunların şiddetle çözülemediğini en iyi TONYALILAR bilir. Lakin bu olayın Tonya'nın huzurunu kaçırdığı ve ilerleyen günlerde de husumet haline dönüşeceği ortada iken Tonya Halkının yapması gereken tek şey; hata yapanın hatasını fark edeceği, kendisine hata yapılan kişinin ise bu durumu görüp affedebileceği bir ortam yaratmaktır. Bizler düğünlerimizi beraber yapan, cenazelerimizi beraber kaldıran bir avuç insanız. 
En önemlisi de böyle bir ortam ne Tonyalıya ne de Tonya'mıza yakışmaz.” 
Herkesi sağduyuya ve sükunete davet ediyorum...


Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16