Kırmızı ete zam geleceği tartışmaları Trabzon'da da merak edilen konular arasında yer aldı. Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, bu iddiayı yanıtladı...
Korkmaz, kendilerine bu yönde bir bilgi gelmediğini söyledi.
Ancak Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin, üretici ile bire bir görüşe bildiğine dikkat çekerek, “Bizim öyle bir bilgimiz yok. Et konseyi üreticilere yakın, biz şu anda günlük piyasayı takip ediyoruz” dedi.
ÜRETİM MATERYALLERİ ÇOK PAHALI
Türkiye’de üretim materyallerinin çok pahalı olduğuna dikkat çeken Korkmaz, “Türkiye’de üretim materyalleri çok pahalı. Bu noktada zam her zaman beklenti olabilir. Bize günlük gelmiş bilgi yok. Kırmızı Et Konseyi daha erken piyasadan haberdar olabilir. Üreticilerle bire bir görüşüyorlar. Artan maliyet fiyatlarını onlardan 1 - 3 gün sonra haberdar olabiliyoruz” dedi.
KAYNAK:61 SAAT