Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitelerinin bünyesinde Afet Yönetimi Enstitüsü kurulacağını duyurdu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliğinde 22.’si düzenlenen “Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) Sempozyumu 2023-Afetler ve Afet Yönetiminde Jeodezinin Katkıları” etkinliği Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı. Açılışta konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, düzenlenen sempozyumun önemine dikkat çekerek, “Bu sempozyum, jeodezi ve komşu disiplinlerde akademik çalışmalar yapan yurt içi ve yurtdışından araştırmacılar ve aynı sektörde faaliyet gösteren özel sektör firmaları ile kamu kurumlarını aynı platformda bir araya getirmiş olacaktır. Üniversite olarak bu tür organizasyonlarda yer almanın, ev sahibi olmanın yanı sıra konuya ilişkin önemli faaliyetler sürdürmekteyiz. Bunlardan en kritik olanı Üniversitemiz bünyesinde Deprem ve Yapı Sağlığı İzleme Merkezi kurduk. Güzel bir ekibimiz var, deprem bölgesinden gelen dosyaları inceliyoruz. Şimdi de Afet Yönetimi Enstitülüsü kuruyoruz. Afetle ilgili tüm alanları kapsayacak. Bu enstitü afetlerin önlenmesi ve afet sonrası için önemli noktalara temas edecek. Amacımız toplumsal sorunlara daha fazla çözüm üretmek” dedi.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın açıklamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Üniversitemizin saha çalışmalarına bu denli hakim olması ve çalışmalardan geri durmaması bizleri oldukça mutlu etmiştir. Rektörümüzün enstitü açıklamasını bir müjde olarak aldım. Henüz doğal afetleri önceden kestirmek tam olarak mümkün değilken, afetlerden doğan kayıpları en aza indirmek bizlerin elindedir ve bu bizlerin temel görevidir. Bu kıymetli etkinliğin ilimizde düzenlenmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Bu nedenle Karadeniz Teknik Üniversitesine, Harita Genel Müdürlüğüne 22. Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu 2023-Afetler ve Afet Yönetiminde Jeodezinin Katkıları etkinliğini organize eden Mühendislik ve Harita Mühendisliği bölümlerine, etkinliğe katılan akademisyen, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan 1 Aralık tarihine kadar devam edecek olan sempozyumda 7 oturumda toplam 67 sözlü bildiri sunulacak.