Tarih: 20.06.2024 11:05

KURBAN ETİ VE SICAKLIKLAR BALIK PAZARINA DOĞRUDAN ETKİ YAPTI!

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Balık Hali'nde tezgahları süsleyen çeşitli balık türleri, vatandaşlar tarafından pek tercih edilmiyor, bu da balıkçı esnafını olumsuz etkiliyor. Balıkçılar, Kurban Bayramı sonrasında işlerinin yeniden canlanmasını umut ediyor. 15 Haziran'da başlayan Kalkan Balığı avında ise şu ana kadar beklenen verim alınamadı.

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, bayram nedeniyle ete olan ilginin işlerini düşürdüğünü belirterek, "Kurban Bayramı dolayısıyla işlerimiz düşük. Ancak birkaç gün geçtikten sonra yeniden artacağını umut ediyorum. Şu sıralar tezgahlarımızda yetiştirme balıklar daha fazla yer alıyor, ancak diğer balık çeşitleri de mevcut. Fiyatlarımız; istavrit 200-250 TL, iri istavrit 400 TL, mezgit ve kefal 100 TL, 250-300 TL, levrek ve çupra 250-300 TL. Bu dönemde Arap turistler balığa daha yoğun ilgi gösteriyor ve genellikle çupra, somon, levrek gibi türleri tercih ediyorlar" dedi.

Kalkan Balığı avının 15 Haziran itibarıyla başladığını ancak beklenen verimin henüz alınamadığını belirten Çoğalmış, "Kalkan Balığı mevsimi başladı fakat çok az çıkıyor. Bu nedenle fiyatı da yüksek, kilosu bin ile bin 100 TL arasında değişiyor. Geçen yıl daha bol çıkıyordu. Ayrıca bu dönemde istavrit de azaldı. Geçen sene bu aylarda istavrit daha ucuzdu, bu sene çok az çıkıyor. Trabzon halkı sıcak havalarda balığa pek talep göstermiyor. Vatandaşlar genellikle sezon bitince balık da bitti diye düşünüyor. Ancak olta balıkçılığı yaz boyunca devam ediyor" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —